ثبت شرکت در تهران
شرکت تضامنی چیست؟
شرکت تضامنی، شرکتی شخصی است که جهت انجام فعالیتهای تجاری بین حداقل دو نفر با پذیرش مسئولیت تضامنی برپا میشود. بنابراین چنانچه سرمایه شرکت برای پرداخت بدهیهای شرکت کافی نباشد؛ هریک از شرکا در برابر پرداخت بدهیها مسئول خواهند بود. شخصیت شرکا در ثبت شرکت تضامنی، اهمیت بسزایی دارد.
شرکتهای تضامنی که در رده شرکتهای تجاری قرار میگیرند؛ پیشینه طولانی دارند. تاسیس این نوع شرکتها به شکل امروزی به قرون وسطی برمیگردد.
ثبت شرکت تضامنی
از آنجایی که پذیرش شراکت در یک شرکت تضامنی به معنای پذیرش مسئولیت نامحدود در قبال بدهیهای شرکت است؛ چنین شراکتی میتواند یک ریسک باشد. بنابراین ثبت شرکت تضامنی برای افرادی که به هم اعتماد کامل دارند مانند پدر و فرزند یا دو دوست معتمد که سرمایه چندانی هم برای تاسیس شرکت ندارند؛ مناسبتر است.
علاوه بر این، اشخاصی که به دنبال کسب اعتماد مشتری هستند مانند صرافیها نیز میتوانند از ثبت شرکت تضامنی بهره ببرند.
نام شرکت تضامنی
نام شرکت تضامنی بیانگر مسئولیت شرکاست. هنگام انتخاب نام شرکت تضامنی توجه کنید که قید عبارت شرکت تضامنی و اسم حداقل یکی از شرکا الزامی است. اگر اسم تمام شرکا در نام شرکت آورده نشود باید بعد از اسم شرکایی که اسمشان قید شده از عبارتهایی مانند "و شرکا" یا " و برداران" استفاده کرد. اعتبار شرکت در گرو اعتبار شرکاست.
سرمایه ثبت شرکت تضامنی
سرمایه شرکت تضامنی میتواند هم نقدی و هم غیر نقدی باشد. اگر سهم یکی از شرکا غیر نقدی است باید معادل ریالی آن تعیین شود.
مدیرعامل شرکت تضامنی
اداره شرکت تضامنی بر عهده مدیرعامل است. انتخاب مدیرعامل از بین اعضای شرکت یا خارج از اعضای شرکت امکان پذیر است. تقسیم سود از وظایف مدیرعامل است که حین تقسیم سود باید مانند وکیل شرکا عمل کند.
با رای اکثریت اعضا میتوان مدیرعامل را برکنار کرد. چنانچه دلیل برکناری مدیرعامل وجه قانونی نداشته باشد؛ وی میتواند جهت دریافت خسارت از شرکت اقدام کند.
زمانی که شرکت تضامنی، ضرر و زیان هنگفتی را متحمل میشود؛ مدیرعامل مجاز به تقسیم سود نیست؛ همچنین در انجام امور تجاری نیز اختیار تام ندارد.
ثبت شرکت تضامنی - ثبت شرکت صرافی - ثبت شرکت تضامنی
شرکت نامه
یکی از اسناد لازم برای ثبت شرکت تضامنی، تنظیم قانونی شرکتنامه است. شرکتنامه باید حاوی نام، موضوع و آدرس رسمی شرکت به اضافه لیست اسامی و مشخصات شرکا و آدرس محل سکونت آنها باشد. علاوه بر اینها ذکر میزان سرمایه نقدی و غیر نقدی، نحوه تقسیم سود و زیان و نحوه فسخ شرکت نیز در شرکتنامه ضرورت دارد.
تعهدات شرکا در قبال طلبکاران شخصی
طلبکار شخصی یکی از شرکا مجاز به مطالبه طلب خود از شرکت نیست اما اجازه دارد که برای وصول طلب خود نسبت به سهم بدهکار از سود شرکت یا سهمی که در اثر منحل کردن شرکت به او میرسد؛ اقدام کند.
اگر اموال شخصی بدهکار یا سهم وی از سود شرکت کمتر از بدهی او باشد؛ طلبکار مجاز به ارائه تقاضانامه مبنی بر انحلال شرکت است.
تعهدات شرکا در قبال طلبکاران شرکت
از آنجایی که شراکت در شرکت تضامنی به معنای پذیرش مسئولیت تضامنی است؛ تک تک شرکا در برابر بدهیها مسئول هستند.
حتی اگر اموال شرکت جهت ادای کامل بدهیها کافی نباشد؛ طلبکاران مجاز به اخذ طلب خود از یک نفر از شرکا یا همگی آنها هستند. حتی اگر میزان بدهی بیشتر از میزان سهم یکی از شرکا باشد؛ باز هم در قبال پرداخت بدهی موظف است.
جهت ثبت شرکت تضامنی و مشاوره ثبت شرکت با ما تماس بگیرید.
مدارک لازم برای ثبت شرکت تضامنی
ثبت شرکت تضامنی هم برای متقاضیان حقیقی و هم حقوقی امکان پذیر است. جهت ثبت شرکت تضامنی باید مدارک زیر را تهیه کرد:
- مجوز فعالیت چنانچه موضوع فعالیت شرکت مشمول قانون اجباری مجوز است
- اساسنامه، شرکت نامه، تقاضانامه، صورت جلسه هیئت مدیره و صورت جلسه مجمع عمومی موسسین(هریک دو برگ)
- مدارک شناسایی شرکا و مدیران
- اگر تعداد شرکا بیش از 12 نفر باشد؛ تشکیل هیئت نظار و ارائه مدرک شناسایی آنها نیز الزامی است
- ارائه نامهای انتخابی برای شرکت
- گواهی عدم سوپیشینه اعضا